ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دل دونالد توافق با ایران را می‌خواهد! | قمار بحث‌برانگیز ترامپ ایالات متحده آمریکا

دل دونالد توافق با ایران را می‌خواهد! | قمار بحث‌برانگیز ترامپ
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش همشهری آنلاین روزنامه جوان در مطلبی با عنوان« دل دونالد توافق می‌خواهد! » نوشت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید امریکا در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز گفت که امیدوار است که با ایران به توافق برسد، موضعی که به نظر می‌رسد اولین سیگنال او برای باز شدن باب مذاکره با ایران است. ترامپ در این گفت‌وگو به نظر می‌رسد کوشیده پاسخ‌هایی محتاطانه به پرسش‌های گفت‌وگو کننده فاکس‌نیوز بدهد و حتی در یک مورد گفته که «من به این سؤال جواب نخواهم داد».
با این حال، اینکه این تمایل احیاناً شخصی، چقدر برای رئیس‌جمهوری جدی است که خود سابقه خروج از توافق برجام را دارد و گرداگرد او را چهره‌های ضدایرانی مانند مارک روبیو در وزارت خارجه پر کرده‌اند، قماری بحث‌برانگیز است. 
به گزارش «جوان»، دونالد ترامپ در اولین موضع جدی خود بعد از ورود به کاخ سفید در پاسخ به سؤال خبرنگار فاکس‌نیوز که از او پرسید آیا از حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران حمایت می‌کند، گفت: «بدیهی است که من به این سؤال پاسخ نمی‌دهم.» او ادامه داد که طی چند روز آینده درباره ایران «با افراد مختلفی» دیدار خواهد کرد: خواهیم دید (که چه خواهد شد) و ادامه داد: «این واقعاً خوب خواهد بود که بدون نیاز به برداشتن آن گام اضافی (حمله) این کار انجام شود.» ترامپ گفت که «امیدوارم ایران به توافق برسد و (البته) اگر آنها توافقی هم انجام ندهند، این هم مشکلی ندارد.» ترامپ گفته که در پایان دوره اول ریاست جمهوری‌اش فقط «یک هفته» تا رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران فاصله داشته است. رئیس‌جمهور جدید امریکا ایرانی‌ها را «مردمی شگفت‌انگیز، مذهبی و پر از فرصت» خواند، جمله‌ای که شبیه آن را در دور اول ریاست جمهوری خود نیز تکرار کرده بود: «می‌خواهم کشوری فوق‌العاده داشته باشند، اما نمی‌توانیم بگذاریم سلاح هسته‌ای هم داشته باشند.» خبرنگار از ترامپ می‌پرسد که آیا به آنها (ایرانی‌ها) اعتماد دارید که او جواب می‌دهد: «روش‌هایی هست که اگر بتوانید با قطعیت کامل توافق انجام دهید (می‌توانید) مطمئن شوید. اعتماد کنید، اما راستی‌آزمایی کنید و باید 10 برابر راستی‌آزمایی کنید.» او مجدداً تأکید کرد که «اما آنها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند و اگر آنها یکی از این سلاح‌ها داشته باشند، همه کشورهای دیگر هم به سمت داشتن آن می‌روند و بعد، کل ماجرا به فاجعه کشیده می‌شود.»
تیم متفاوت ترامپ؟ گفت‌وگوی ترامپ تقریباً به فاصله کمی بعد از آن منتشر شد که گفته شد او برایان هوک، نماینده حامی سیاست فشار حداکثری را وارد تیم سیاست خارجی خود نکرده است. همزمان، فایننشال‌تایمز در گزارشی فاش کرد که ترامپ، استیو ویتکاف، فرستاده خاورمیانه‌ای خود را به عنوان فرد اصلی برای تلاش‌های دیپلماتیک دولتش در قبال ایران منصوب خواهد کرد. ویتکاف یک یهودی‌زاده و سرمایه‌گذار املاک و مستغلات است که نقشی اساسی در آتش‌بس غزه ایفا کرد ولی در محافل امریکایی گفته می‌شود سابقه‌ای در این حوزه ندارد. ترامپ در گفت‌وگوی روز پنج‌شنبه با فاکس‌نیوز در پاسخ به سؤالی درباره احتمال انتخاب استیو ویتکاف نماینده خود در خاورمیانه به عنوان مسئول استراتژی در قبال ایران گفت که او را مسئول پرونده ایران نخواهد کرد، اما او را «مذاکره‌کننده‌ای عالی» توصیف کرد: «نه، اما قطعاً از او استفاده خواهم کرد. او مذاکره‌کننده‌ای عالی و انسان بسیار خوب و محبوبی است.»
پیش از این قرار گرفتن البریج کولبی که در دولت اول ترامپ در جایگاه سیاستگذاری‌های پنتاگون قرار داشت و از مدافعان تقویت دارایی‌های نظامی و بازدارندگی است نیز بحث‌هایی را برانگیخته بود. منتقدان همان موقع مدعی شدند که کولبی مقابل ایران نرم است و تلویحاً گفتند به اندازه کافی طرفدار اسرائیل نیست. کولبی در چارچوب تأکید بر تمرکز سیاست خارجی امریکا روی چین، چندان حامی تمرکز روی ایران نیست و استدلال کرده که حتی مقابل یک ایران هسته‌ای هم می‌توان بازدارندگی ایجاد و آن را مهار کرد، بنابراین، ایالات متحده نیازی به تهدید به جنگ با ایران به خاطر جلوگیری از هسته‌ای شدن آن ندارد. 
ساختارهای متصلب آکسیوس روز پنج‌شنبه در گزارشی نوشت که به تازگی ایرانی‌ها از اروپایی‌ها خواسته‌اند پیام اعلام آمادگی برای مذاکره را به واشینگتن برسانند و تأکید کرده‌اند که منتظر طرح یا پیشنهاد امریکا هستند. در گزارش آکسیوس به نقل از این دیپلمات اروپایی ادعا شده که پاسخ دیپلمات‌های اروپایی به دیپلمات‌های ایرانی این بود که این موضوع به تهران بستگی دارد که پیشنهادی را روی میز بگذارد که شامل امتیازات بیشتری در مورد موضوع هسته‌ای باشد. جوناتان پانیکاف به تازگی در فارین‌پالیسی نوشته که دولت جدید ترامپ، با یک محیط منطقه‌ای تغییر یافته مواجه است که می‌تواند معامله را جذاب‌تر از کمپین تحریم‌های مجدد علیه ایران بکند، موضوعی که با موضع روز پنج‌شنبه ترامپ تا حدی مطابقت دارد. با این حال، منتقدان می‌گویند که به رغم موضع روز پنج‌شنبه ترامپ و انتخاب جسته و گریخته برخی چهره‌هایی که نسبت به دور اول او، در مقایسه با افرادی مانند مایک پمپئو و برایان هوک، کمتر ضد ایرانی‌اند، هیچ تضمینی نیست که این افراد مایل یا حتی قادر به ایجا تغییر در ساختارهای متصلب سیاست خارجی امریکا در قبال ایران باشند، به خصوص که جایگاه این چهره‌ها در مقایسه با مقام‌های ارشد دیگر کابینه ترامپ مانند مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، و مایک والتز، مشاور امنیت ملی که در رده چهره‌های ضد ایرانی قرار می‌گیرند، حاشیه‌ای است. حتی خود ترامپ نیز رویکردهای سیاست خارجه یکپارچه‌ای از خود بروز نمی‌دهد.
ترامپ روز پنج‌شنبه در حالی گفت که امیدوار است «بدون برداشتن آن گام اضافی (حمله)» وارد دیپلماسی با ایران شود که خود از جو بایدن انتقاد کرده بود که چرا از اسرائیل خواسته است در واکنش به حمله موشکی سال 2024 با موشک‌های بالستیک، به تأسیسات نفتی یا اتمی ایران حمله نکند. جیمز لیندسی کارشناس ارشد سیاست خارجی امریکا در سایت شورای روابط خارجی می‌نویسد: «حتی اگر ایران با حسن نیت وارد مذاکرات شود، تلاش‌های ترامپ ممکن است بر سر تصمیم‌گیری درباره اینکه چه توافقی به اندازه کافی خوب است، دچار مشکل شود.» 
او معتقد است که «تنوع ایدئولوژیکی تیم او (ترامپ)، که از تندروها و «اول امریکا»‌ها تشکیل شده، این احتمال را ایجاد می‌کند که آنها در مورد آنچه تهران برای انجام یک معامله ارزشمند باید بپذیرد، چون و چرا کنند. این شکاف داخلی می‌تواند تلاش برای دستیابی به یک معامله را از بین ببرد.» لیندسی می‌گوید: «رهبران ایران می‌دانند که او دستور ترور ژنرال قاسم سلیمانی را در سال 2020 صادر کرد، در جریان مبارزات انتخاباتی در مورد ضربه زدن به ایران صحبت کرد و گفته است که اسرائیل باید به سایت‌های هسته‌ای ایران ضربه بزند.» جو آدتونجی در یادداشتی که به تازگی در theconversation. com نوشته درباره اینکه سیاست مذاکره ترامپ به نتیجه برسد، تشکیک می‌کند. او می‌گوید: «ترامپ در اولین دوره ریاست‌جمهوری خود از توافق با ایران خارج شد و آن را «وحشتناک» و «یک‌طرفه» خواند. او استدلال کرد که این اقدام فاقد اقدامات راستی‌آزمایی است و برای محدود کردن حمایت ایران از گروه‌های تروریستی کار چندانی انجام نداد.» او می‌گوید: «در میان محافل سیاسی مختلف در واشینگتن از توافق مجدد با مذاکره حمایت می‌شود. اما در سال‌های اخیر احساسات ضدامریکایی در ایران افزایش یافته که احتمال بازگشت تهران به میز مذاکره را کاهش داده است.»
کد خبر 920026 منبع: جوان برچسب‌ها خبر ویژه ایران و آمریکا دونالد ترامپ

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1339038/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتحادیه عرب طرح ترامپ برای کوچاندن فلسطینیان را رد کرد

واکنش منفی اتحادیه عرب/ طرح ترامپ نسخه بی‌ثباتی است

واکنش اتحادیه عرب به پیشنهاد ترامپ: نسخه‌ای برای بی‌ثباتی است

واکنش اتحادیه عرب به پیشنهاد ترامپ

شهاب زاهدی در جنگ با سامورایی‌ها! (عکس)

عون: آزادی اسرای لبنانی در اسرائیل در توافق کنونی قید شده است

مخالفت چین با طرح «ترامپ» برای آواره کردن فلسطینی‌ها

حباب مرگبار ارزهای دیجیتال | دلار دیجیتال در راه است ؛پشت پرده کثیف ارزهای دوستدار محیط زیست

قربانیان جنگ جدید ترامپ

سورپرایز ترامپ؛ رئیس جمهور آمریکا خاورمیانه و جهان را در شوک فرو برد؟

نقش غیرقابل پیش‌بینی ایلان ماسک در دولت جدید ترامپ

پزشکیان: اعضای اوپک متحد باشند، آمریکا نمی‌تواند یکی را تحریم کند

هواپیمای نظامی آمریکا، مهاجران هندی را بازگرداند

فریب مرد جوان پاکستانی توسط زن آمریکایی در کراچی

رهبران اتحادیه اروپا ترامپ را تهدید به اقدام متقابل کردند

ضربه جدید آمریکا به چین؛ توقف خدمات پستی

سقوط سهام خودروسازان به دلیل تعرفه‌های آمریکا

ما لالیگا نیستیم: بازی‌های انگلیس به آمریکا نمی‌رود

حمایت تمام قد انصارالله یمن از مصر و اردن

آقای پزشکیان، شخصا با ترامپ تماس بگیرید

ترامپ: از وعده پایان مداخلات خارجی تا تلاش برای تصاحب غزه

سایه سنگین بخشنامه خیلی محرمانه!

راز 22ساله سردار

عون: به دنبال بازسازی ویرانی‌هایی هستیم که اسرائیل ایجاد کرده است

چین هم به جمع مخالفان پیوست؛ مخالفت با ترامپ برای آواره کردن فلسطینی‌ها

پاکستان خواستار حل مناقشه کشمیر با حضور هند شد

صدها زن در کنگو زنده سوزانده شدند

خیز ترامپ برای انحلال وزارت آموزش‌و‌پروش آمریکا

اسرائیل از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شد

لحظه خودکشی یک سرباز اسرائیلی

پیش بینی قیمت طلا و سکه 18 بهمن 1403

استاد دانشگاه تهران: درآمدهای نفتی دولت احمدی‌نژاد برابر با کل درآمدهای تاریخ ایران بود

روایت اکوایران از برخورد تورم با طبقه حساس

رئیس اتاق اصناف: برخی نهادهای برای پول عید مردم کیسه دوخته‌اند

دیدار فرستاده ویژه پوتین به رئیس جمهور عراق

دیدار فرستاده ویژه پوتین با رئیس جمهور عراق

ظریف تهران را به مقصد عراق ترک کرد

طوفان حسن روحانی درباره مذاکره با آمریکا جنجال به پا کرد | تلاش روحانی برای مذاکره با دشمن!

ظریف راهی عراق شد

حضور جانبازان در مدیریت‌های کلان کشور مایه مباهات و افتخار است

مادر شهیدان والا مقام «محمدحسن و عباس گیوه‌کی» آسمانی شد

فعالیت‌های بابک زنجانی با نظارت ضابط در حال پیگیری است | پاسخ سخنگوی قوه قضاییه درباره فعالیت‌های مجدد اقتصادی وی

آبروریزی ایران خودرو در مجمع | توطئه‌ای بی‌سابقه ؛ از قطع برق تا جعل اسناد

افتتاح و بهره برداری از طرح های اقتصادی و فرهنگی

برخی نمایندگان مجلس: پلتفرم‌های آنلاین فروش طلا می توانند ابزاری برای حمایت از سرمایه‌گذاری ها خرد باشند

نهایت مبلغ افزایش حقوق کارگران تامین اجتماعی در سال آینده | توافق واریزی 13/000/000 تومانی افزایش حقوق کارگران

مهران غفوریان: مشکلات اقتصادی مردم را خفه می‌کند/ ویدئو

علی مطهری: دور زدن تحریم‌ها در عمل به «رانت‌خواری» منجر شد/ با درخواست رسمی دولت آمریکا برای مذاکره، ایران باید وارد مذاکره شود

«سیاست‌های نوین در توسعه کسب و کارهای روستایی» منتشر شد

محسن گودرزی از شکاف بحرانی میان دولت و ملت می گوید / مایی ایجاد شده که فکر می کند در برابر آنها از خودش باید محافظت کند